top of page

Aquí pots veure els diferents tallers que ofereixo. Per qualsevol consulta no dubtes a contactar amb mi a:

mambebe@gmail.com     www.facebook.com/paupuigolives

+34 649 598 658

TALLER + CONCERT AMB CATI PLANA I PAU PUIG

​

Taller dirigits a dolçaines, gralles 440 i acordions diatònics

​

Al taller es traballaran peces del repertori dels disc i s'abordarà la seva interpretació des del punt de vista expressiu i tècnic.

A l'inici del taller acordions i dolçaines o gralles treballarem per separat i al final ens ajuntarem per posar en comú el que hem treballat.

Es facilitaran les partitures amb temps.

​

La culminació del taller serà un concert o Cati i Pau interpretaran el repertori del disc, de manera que els alumnes dels tallers podran escoltar en viu tot allò treballat al taller.

​

El taller també es pot adreçar només a acordions o només a dolçaines. Fins i tot es pot adaptar per a gralles.

​

Consulta disponibilitat i preus.

​

​

​

​

Cati i Pau 1.JPG

TALLER DE TRIPLE PICAT, ESTIL DOLÇAINA CASTELLANA

​

Taller dirigits a dolçaines, gralles, tarotes de nivell mig/alt

​

Al taller es traballara el picat característic utilitzat en el repertori de dolçaina castellana que consisteix en fer un triple picat utilitzant el rebot de llengua, com un tra-to de dolçaina alentit. Aquest picat ens permet tocar repertori de dolçaina castellana sent més fiels a l'estil i sense haver de simplicar parts de les peces.

​

Donada la seva gran dificultat i donat que l'aprenentatge d'aquest articulació és un procés lent, el taller està pensat en un mínim de 4 sessions separades en el temps.

​

​

​

​

imatge TARARA.jpg

TALLER D'ORNAMENTACIONS 

​

Taller dirigits a dolçaines, gralles o tarotes amb un nivell alt.

​

Taller pràctic.

Fruit del meu Projecte final i concert de final dels estudis superiors d'interpretació de dolçaina a l'ESMuC (La dolçaina, nous recursos interpretatius?. clica a sobre el nom per consultar-lo) vaig escoltar i transcriure multitut de recursos d'ornamentació no només de dolçaina "valenciana" sinó d'altres tipus de dolçaines veïnes així com d'altres instruments tradicionals d'altres cultures properes i aparentment llunyanes. 

En aquest taller podrem escoltar, analitzar, visualitzar i practicar diferents tipus d'ornaments de manera que en un futur proper els puguem introduïr en el nostre llenguatge.

Els ornaments de vegades s'han d'escriure per tal de plasmar-los com a idea, o per no oblidar-los, o per sistematitzar-los. Però la escriptura és incapaç de representar fidelment la essència d'un ornament. Tot i facilitar partitures amb material posarem molt d'interès en "escoltar", "comprendre" i "adaptar" els diferents ornaments al nostre instrument, i on ens pot anar millor posar-los depenent del resultat que vulguem obtenir.

En alguns dels ornaments que treballarem hi intervé de manera notòria, , a banda de l'acció dels dits, l'embocarura o l'articulació.

​

Durada del taller: matí i tarde.

Pau_curs_dolçaina_en_la_jota_a_Lo_Plante
DOLÇAINA I MANS _2_optimitzat web.gif 20

TALLER D'IMPROVISACIÓ EN LA SUIT SEGUIDILLA, JOTA I FANDANGO

​

Taller adreçat a dolçaines, gralles o a qualsevol altre instrument melòdic.

Aproximació des de la vessant teorico-pràctica als gèneres seguidilla, jota i fandango, tant per separant com enllaçats. 

Aquest taller és la continuació natural del taller "TALLER DE GÈNERES TRADICIONALS VALENCIANS: SEGUIDILLA, JOTA I FANDANGO". Pero en aquesta ocasió ens centrarem directament en aspectes de la improvisació traballant-la a partir i sobre els codis musicals dels tres gèneres apresos. Per la cual cosa serà imprescindible teneir assumida l'estructura i manera d'interactuar amb la veu d'aquests tres gèneres.

​

 

Durada del taller: matí i tarde

TALLER DE GÈNERES TRADICIONALS VALENCIANS: SEGUIDILLA, JOTA I FANDANGO

​

Taller adreçat a dolçaines, gralles o a qualsevol altre instrument melòdic.

Aproximació des de la vessant teorico-pràctica als gèneres seguidilla, jota i fandango, tant per separant com enllaçats. 

En aquest taller no aprendrem cap seguidilla, jota o fandango concrets de cap localitat, sinó que n'estudiarem les formes i característiques daquests gèneres, tant rítmiques, com melòdiques com harmoniques i n'extreurem conclusions generals. Treballarem melodies instrumentals diferents de manera que les puguem enllaçar lliurement. Estudiarem i treballarem els enllaços de seguidilla a jota i de jota a fandango articulats per la veu. I ho farem acompanyats d'un cantador durant el taller amb qui interactuarem contínuament.

També treballarem aspectes de la improvisació en aquets tres gèneres.

​

Durada del taller: matí i tarde

Pau dolç-bans-saxo_optimitzat web.jpg

TALLER DE NADALES

 

Taller adreçat a instrumentistes de dolçaina en G o F, gralla a 440, tarota de C o F, sac de gemecs i flabiol. Hi ha la interessant possibilitat d'ampliar-lo a percussions i veu, ampliant el professorat.

L'objectiu del taller és treballar repertori de nadales adaptades i arranjades per als instruments presents al taller. Es portaran partitures amb els tons adequats i es poden facilitar els àudios per a la gent que no tingue facilitat de lectura.

La durada seria matí i tarde i l'objectiu final consisteix en fer una cercavila pel poble tocant el que s'ha aprés.

TALLER + CONCERT D'ELS 3 PEUS DEL GAT

 

Taller impartit pels integrants del grup Els 3 peus del Gat, Pau Puig, Cati Plana i Custodio Muñoz.

L'objectiu del taller és treballar aspectes tècnics i interpretatius tant de la dolçaina com de l'acordió diatònic com del contrabaix (també baix elèctric, tuba...) a partir del material del disc del grup (per saber o escoltar el disc ves a la secció Projectes musicals/els 3 peus del gat) La fita final del taller és que els alumnes puguen tocar un o més temes del disc.

Aquest taller es pot dur a terme havent-hi els tres instruments o no. Fins i tot es pot adaptar per a gralles a 440.

Com a tancament de la jornada, els integrants del grup fan el concert de

presentació del disc i així l'alumnat pot veure en viu tot el que s'ha treballat al curs.

​

Consulta disponibilitat i preus!

TALLER DE MANIPULACIÓ DE CANYES DE DOLÇAINA

 

Taller impartit pels dolçainers Pau Puig i  Alejandro Blay.

L'objectiu del taller és aprendre a manipular (rebaixar o arreglar) canyes de dolçaina. El taller en principi està dissenyat per a tot un dia. Es fa una introducció on es parla i es mostren diferents models de dolçaines, tudells i canyes i s'analitza els seu funcionament per tal que l'alumne puga aprendre a destriar quins problemes son originats realment per 

la canya i quins son originats per altres factors. En la part pràctica s'ensenya a l'aulme un sitema de diagnosi de la canya per tal de localitzar el o els problemes i diferents zones on manipular cadascuna amb un suport d'imatge i de descripció per tal de poder decidir i aplicar una o vàries sol·lucions.

Tant el sistema de diagnosi com les zones a manipular  son la sistematització de la experiència acumulada amb els anys tant per Blay com per mi que ha abocat en un sistema/mètode propi i complet que fa assequible la pràctica de la manipulació o arranjament de la canya per a qualsevol persona que s'ho propose, independentment del nivell instrumental que tinga.

TALLER DE TÈCNICA ESPECÍFICA DE LA DOLÇAINA

 

(Sessions i durada d'aquestes a convenir)

Taller impartit per Pau Puig. En aquest taller no es treballarà repertori, sinó aspectes tècnics específics de la dolçaina. Un cop realitzada la matrícula, s’atendrà en la mesura d’allò possible les especificitats dels alumnes. Les classes seran col·lectives però es faran també exercicis individuals tenint a la resta d’alumnes com a públic. S’ofereix a priori treballar qualsevol aspecte de tècnica general, des d’aspectes com la posició corporal, embocadura o respiració fins a qüestions tècniques de digitació, articulació, expressió, fraseig... En relació a això es pot oferir un taller de tècnica bàsica adreçat a alumnes de nivell inicial/mitjà o un de tècnica avançada adreçat a alumnes de nivell mitjà/avançat:

 

  • Taller de nivell inicial/mitjà: L’objectiu és conèixer o millorar aspectes de la tècnica bàsica de la dolçaina: articulacions (i posició de la llengua i funció), digitacions, posició corporal, respiració (procés/diafragma/gola), el so, iniciació als aguts i/o ampliació del registre, com treballar digitacions complicades...

  • Taller de nivell mitjà/avançat: Es posarà especial atenció en aspectes com el so, la funció de la gola i la seua aportació (positiva o negativa), diferents tipus de picat (t-d-r), diferència entre tra i trato, el triple picat de llengua, el doble picat amb l’ajuda de la gola, anàlisi i interiorització del procés que seguim en fer dinàmiques, les dinàmiques en els aguts, la relació en quant a procediment i músculs utilitzats entre la tècnica de la dinàmica i la del vibrat, l’ampliació del registre agut, el Fa natural i les diferents digitacions per fer-lo, escales i modes, compassos amalgamats... Els alumnes poden portar passatges musicals (en paper) o dubtes d'altres tipus i, si són escaients, es treballaran i s'intentaran aportar sol·lucions.

TALLER DE TÈCNICA BÀSICA PER A INSTRUMENTS TRADICIONALS DE DOBLE LLENGÜETA

 

Taller impartit per Pau Puig. Dirigit a instrumentistes de doble canya tradicionals.Els instruments tradicionals de vent demanen una tècnica bàsica similar a qualsevol altre instrument de vent en quant a respiració, posició i control del cos, recursos d’articulació, domini de la digitació, coneixement d’un llenguatge i un entorn, etc. Però és ben sabut que els instruments tradicionals de vent tenen una sèrie de característiques a tenir en compte que els fan ser molt exigents i que, si no es valoren adequadament, poden originar més d’un problema o frustració. En aquest taller es pretenen remarcar i treballar, de manera inicial, algunes d’aquestes característiques i donar eines per construir una línia de treball positiva;

 

  • Tipus de respiracions: utilitzem la més adequada.

  • Posició corporal: (asseguts i drets) revisem cos, genolls, coll, braços, dits...

  • Treball del so: La columna d’aireLa funció i posició de la llenguaLa funció i posició de la gola

  • Tipus d’articulacions: T, D, R

  • Funció de l’articulació: expressió/velocitat

  • Treball del volum i el timbre del nostre instrument

  • Treball de la tessitura del nostre instrument (intentem ampliar-la)

  • Treball de l’afinació. Eines útils

  • Treball del tempo. Eines útils

TALLER D’INICIACIÓ A LA MPROVISACIÓ AMB LA DOLÇAINA

 

Per a dolçainers/es amb un nivell mitjà-avançat.

Taller impartit per Pau Puig. Improvisar amb la dolçaina és una feina que poques vegades cal fer però que quan ens cal sovint no hi estem preparats. Generalment associem la improvisació a un gènere concret com és el jazz, però no cal anar tant lluny per trobar la necessitat d’improvisar ni cal que aquesta pràctica siga amb una música harmònicament tant complicada com el jazz. En la música tradicional podem trobar molts espais per a la improvisació i fins i tot la necessitat d'improvisar en gèneres com les albaes, la jota, algunes cercaviles o d'altres...

Cal remarcar que el concepte d’improvisació en aquest taller no sempre serà necessàriament inventar-se material nou, sinó tenir moltes melodies i ornamentacions 

 

al cap i poder-les combinar unes amb les altres, depenent de la situació i el moment. Així que en aquest taller qui vulga o puga improvisarà creant material nou, però també jugarem a tocar com més melodies millor i aprendre a combinar-les lliurement i a variar-les. Tot i això es donaran pautes per a la improvisació lliure..

TALLER DE DOLÇAINA I VEU A LA JOTA: MELODIES I RECURSOS

 

(Sessions i durada d'aquestes a convenir)

 

Impartit per Pau Puig (dolçaina) i Pere Gumbau (veu)

 

Per a dolçainers/es amb un nivell mitjà-avançat i cantadors/es de nivell inicial/mitjà.

 

Saps tocar o cantar melodies de jota? Quantes melodies de jota saps? Les pots enganxar unes amb les altres amb fluïdesa i de manera espontània? Quantes melodies cantades de jota saps? Com i en quin moment es pot entrar a cantar una jota sobre la música? Saps entrar a cantar “xafant” o “calçant”?

En aquest taller abordarem totes aquestes qüestions.

 

 

Respecte a la dolçaina, l’objectiu principal serà treballar com més melodies i recursos millor i aprendre a combinar-los lliurement en una estructura de jota que anirem construint sobre la marxa, per així poder anar preparant-nos un “substrat” on poder definir el nostre propi estil. Si hi ha possibilitat es donaran pautes per a la improvisació lliure.

 

Des del punt de vista de la veu, es treballaran diferents formes d'entrar a la jota cantada (entrada xafant amb el primer o segon vers, entrada avisant amb un gest, entrada a tornada completa...). També es treballaran diversos estils de jotes.

 

Es treballaran jotes en dos tons (La real i Re real: Re i Sol de dolçaina) mitjançant un acompanyament pre-enregistrat de guitarra i guitarró. Es facilitaran melodies amb partitura i es treballaran pautes per improvisar.

 

TALLER: LA DOLÇAINA A LA JOTA: MELODIES I RECURSOS. NIVELL ZERO

 

(Sessions i durada d'aquestes a convenir)

 

Impartit per Pau Puig

 

Per a dolçainers/es amb un nivell inicial

 

Generalment els dolçainers/es de nivells inicials no acostumen a tocar jotes ja que aquestes son ràpides i sovint les seues melodies demanen tècnica de digitació i articulació. Però com en tot en aquesta vida, hi ha jotes difícils i jotes fàcils, només cal triar-les bé. Ara bé, per damunt d’això, la jota te unes característiques bàsiques a nivell estructural que cal conèixer i, perquè no, quant abans millor.

L’objectiu d’aquest taller és apropar la jota als dolçainers i dolçaineres menys experimentades per tal que li perguen la por i li comencen a agafar les mides. Tothom tocarà i trobarà melodies a l’alçada de les seues possibilitats, ja que el taller serà dinàmic i participatiu. No es tracta de tocar de manera impecable, sinó de practicar i entendre com funciona una jota des de la pràctica amb l’instrument. Això ho farem amb tota la paciència del món i unes melodies ben senzilles i assequibles. Aprendrem a tocar les melodies, sí, però això no és el més important...després les tocarem damunt una base preenregistrada de guitarra i guitarró per tal de treballar el tempo i el caràcter de les melodies, interactuant entre nosaltres, i això sí que és realment divertit i engrescador. També aprendrem a distingir melodies instrumentals de melodies pròpies de la veu.

 

TALLER DE TAROTA

 

Impartit per Pau Puig. Professor de Tarota a l'Aula de Sons de Reus i a l'AMTP de Tortosa i Barcelona

 

Durada de la sessió: Dues sessions de 4 hores amb descansos.

 

La tarota és un instrument que, tot i tocar-se bàsicament a Catalunya, s’està escampant pel País Valencià. La podem escoltar acompanyant cornamusa i flaviol, grup de ministrers, però també en diferents formacions musicals de ball o concert. És un instrument atractiu per la seua sonoritat així com per la facilitat d’execució de les notes diatòniques de la primera octava. La segona octava, però, és complexa i això fa que molta gent només utilitze la primera octava de l’instrument.

Existeix tarota de Do o Tenor i Tarota de Fa o tible, tot i que n’hi ha també en Re - pensades per a dolçainers - i s’està experimentant amb la de Sol. Generalment qui te una tarota la te en Do i la de Fa és prou menys popular.

En aquest taller parlarem de tipus de Tarotes, tudells i canyes. Parlarem de diferents constructors de tarotes i si és possible les provarem (amb i sense claus, amb i sense forat al darrera...) Parlarem de diferents constructors de canyes i les provarem, compararem i veurem avantatges i desavantatges de cadascuna.

Treballarem dos tipus de so de l’instrument, ja que hi ha defensors i detractors de l’un i de l’altre. Treballarem la tessitura, l’afinació i la digitació (tant de les notes diatòniques com de les cromàtiques) Farem especial atenció a la columna d’aire i a l’embocadura, elements essencials per a reeixir mínimament amb els aguts.

Però sobretot tocarem, ja que tot això ho farem des de la pràctica. 

TALLER D’INICIACIÓ A LA FORMACIÓ CORPORAL PER A MÚSICS

 

Taller impartit per Pau Puig. Objectius:Donar la importància necessària al cos i parts d’aquest i com poden incidir positivament en el nostre estat físic i anímic alhora d’estudiar i tocar en públic és una cosa que generalment els músics no fem.

 

En poques escoles i conservatoris de la península es tracta la formació o correcció corporal i, a més a més, hi ha poc professorat especialitzat en aplicar aquesta disciplina a la música.Sovint descuidem la respiració, les tensions musculars, l'actitud... sovint estem immersos en nosaltres mateixos i no escoltem la resta de membres del grup. Sovint oblidem que el nostre gest i la nostra actitud també comuniquen sensacions al públic o a la resta de membres del grup. Aquests aspectes de vegades ens passen factura o fan que el nosaltres i el grup no toquem tant a gust com esperem. Aquests són aspectes que tenen a vore amb la formació corporal, la comunicació mitjançant l'actitud i les dinàmiques de grupAquest taller pretén ser només una presa de contacte amb aquesta pràctica.

bottom of page