Doncs ara mateix visc a Reus. L’any 2007 vaig deixar tot el que tenia al País Valencià, a València ciutat concretament, i vaig exiliar-me voluntàriament a una ciutat més al nord dels Països Catalans, Barcelona, a estudiar i treballar i a “buscar-me la vida” en un nou context amb el meu petit instrument musical de fusta negra. Allà vaig estar fins el 2013, una estança que va fructificar en moltes experiències musicals i personals, entre elles engendrar dos fills preciosos.

 

 

 

___________QUÈ FAIG?

Ja fa un temps que, a més a més de bufar la dolçaina, m’he interessat per altres instruments musicals tra-

dicionals que, a banda de fer-me passar moltes bones estones, m’ajuden a entendre coses i aporten petites dosis de llum al meu bagatge musical i personal. Són la gralla, els saxos, la tarota, el ney, el kaval,el duduk, el bansuri, el sac de gemecs, la gaida búlgara, l’alboka... Alguns d’ells els toco esporàdicament, ja que el dia només te 24 hores, però d’altres els toco prou sovint, alguns fins i tot habitualment. És per això que em podeu veure amb la dolçaina – que és el meu instrument principal i estimat – o bufant vés a saber quina altra cosa. Mantinc també una estreta relació amb la gralla i la tarota, fins al punt d’ensenyar-les en algunes escoles i formar part del mític i pioner grup de gralles Ganxets, liderat pel mestre i amic Daniel Carbonell, així com d'una formació inèdita de gralles: QuatreQuarts. On toco la gralla baixa al costat de bèsties de l'instrument com Jaume Aguza i Jordi Mestres a la gralla dolça i el mestre Dani Carbonel a la gralla subbaixa, instrument de nova creació.

 

Pots veure fotografies dels diferents instruments que toco a l’apartat Instruments del menú d’aquesta web.

 

En aquests moments imparteixo classes de dolçaina, gralla i tarota a l’Aula Sons de La Terra, a Tortosa (Antiga AMTP); classes de dolçaina, gralla, tarota, sac i llenguatge musical a l’Aula de Sons de Reus i classes de gralla a La Selva del Camp. També formo part de l’equip directiu de Lo Planter, escola de ball i música tradicional de Tortosa, on faig de coordinador musical i professor de conjunt instrumental. També ofereixo, a títol personal, diferents tallers al voltant de la dolçaina, d'altres instruments de doble llengüeta o aspectes relacionats amb la interpretació musical. Si vols més informació entra a l’apartat Classes i tallers d’aquesta web.

 

Formo part o col·laboro amb diferents formacions i projectes musicals: Els 3 peus del Gat, el duet CatiPlana&Pau Puig, Ganxets grallers del Baix Camp, Xarop de Canya, Solk, A Vore, QuatreQuarts, La Suterranya, Catalexi, o Vaivé. Tens més informació sobre alguns d’aquests projectes en l’apartat Projectes actuals d’aquesta mateixa web.

 

 

Recentment acabem de publicar primer treball discogràfic de l'inèdit trio dolçaina/acordió diatònic/contrabaix Els 3 peus del Gat, sense cap tipus d'ajuda econòmica i ara estem intentant vendre'l i difondre'l. El podeu veure a la secció de discografia i escoltar-lo íntegre clicant a sobre de caràtula del cdi en podeu escoltar fragments a l'apartat projectes musicals actuals, els tres peus del gat. També en podeu escoltar algún tema sencer a l'apartat d'àudios comentats. L'any passat va sortir el primer llibre/cd de Solk: Herència, un treball de proximitat i estima pel territori del nord de Castelló que podeu escoltar a bandcamp o clicant a sobre de la caràtula del cd a l'apartat discografia d'auesta web. Aquest gener ha sortit publicat Olor de Terra, el disc que li he arranjat i produit a Sílvia Ampolla. I ara estic liat en una gravació de coses castellonenques que em fa molta il·lusió.

 

En paral·lel estic en el procés d’investigació i construcció d’una dolçaina per a mans petites. Es tracta d’un nou instrument, una dolçaina per a nenes i nens, de dimensions força més petites i amb els orificis per a les digitacions menys separats que en una dolçaina en Sol convencional però, i això és la part interessant, amb la mateixa afinació que una dolçaina en Sol estàndard i funcionant amb el mateix tudell i la mateixa canya que una dolçaina estàndard. Col·laboro amb el constructor de Gandesa Alfonso Monforte, que no només posa el seu saber fer, la seua paciència i la seua maquinària, sinó que treballem a partir d’un instrument de la seua creació. Anem ben encaminats i esperem enllestir l’instrument aviat, però no és senzill per qüestions legals que estan retrassant la comercialització del producte.

...i seguim!