top of page

Els 3 peus del Gat

TRADICIÓ CONTEMPORÀNIA

Llegeix sobre el nostre projecte i escolta fragments d'àudio del nostre treball:

Els 3 peus del gat som una formació inèdita (dolçaina, acordió diatònic i contrabaix) encuriosida per ella mateixa, que afirma les seves arrels i cerca les seves possibilitats a partir del repertori que han creat per a nosaltres els valents i agosarats: Xavier Batllés, Ximo Caffarena, Marcel Casellas, Eduard Iniesta, Conrad Setó, Sergi Sirvent i Perepau Ximenis.

 

La idea ve de lluny, de quan Cati Plana va encomanar unes obres per a un conjunt instrumental que dirigia a l'ESMuC. Era un trio de dolçaina, acordió diatònic i contrabaix, en el que Pau hi tocava.

 

L'objectiu era escriure música nova basant-se en gèneres, patrons o idees de la música tradicional catalana, alhora que 

s'exploraven les possibilitats dels instruments tradicionals així com la sonoritat i possibilitats d'aquest trio inèdit. Allò es quedà allà, en el record d'un intens treball de quadrimestre, fins que poc després van decidir reemprendre la idea amb la voluntat d'encomanar més material i donar-li forma materialitzant-lo en un enregistrament discogràfic. En una fase inicial d'aquest enregistrament vam gaudir de la col·laboració d'Emily Smejcal, contrabaixista vienesa. Ara, amb la incorporació i la complicitat de Custodio Muñoz, contrabaixista amb llarga trajectòria, la formació d'Els 3 Peus del Gat queda consolidada.  El febrer de 2015 va sortir a la llum el nostre primer cd Els 3 peus del Gat, del que pots escoltar fragments un poc més avall en aquesta pàgina. També pots escoltar-lo íntegre a l'enllaç de bandcamp que trobarà més avall. Si vols adquirir el cd només t'has de posar amb contacte amb nosaltres a la secció contacte d'aquesta web i te l'enviem.

 

Pau Puig: dolçaina

Cati Plana: acordió diatònic

Custodio Muñoz: contrabaix

 

Pau Puig

Professor de dolçaina i tarota a l’Aula de Sons de Reus i l’Aula de Música Tradicional i Popular de Barcelona i Tortosa. Llicenciat per l’ESMUC en música tradicional, especialitat de dolçaina i amb un llarg bagatge en el món de la música tradicional tant de carrer com de concert. Ha col·laborat amb Aljub, La Beniterrània, Xarxa Teatre, Projecte SoCatalà-LO RIU, Miquel Gil, Marcel Casellas, Carles Santos, Tazzuff, Alm, SomSonats.... Actualment toca amb Els 3 peus del Gat, Ganxets grallers del Baix Camp, Xarop de Canya, Solk, Catalexi, la Suterranya, i Pen/nem.

 

Cati Plana

Professora d'acordió diatònic a l'Esmuc i a l'Aula de Música Tradicional i Popular de Tortosa, participa regularment en els Tallers d'Arsèguel de l'Escola Folk del Pirineu. Ha treballat en la investigació etnomusicològica per a la Fundació Privada Artur Blasco. Ha tocat en diferents grups:: Acordionistes del Pirineu, Sol de Nit i duet amb en Marc Egea. Actualment forma part de Els 3 peus del Gat, Marsupialis, El Pont d'Arcalís, Adolfo Osta, La Viu-viu i Los Sirgadors.

 

Custodio Muñoz

Instrumentista de contrabaix i tuba. Actualment professor de música a l'Educació Secundària és component de la cobla Ciutat de Cornellà, Els Cosins de Sac, Els 3 peus del Gat i col·labora amb els Ministrils del Camí Ral. Al llarg de trenta anys de professió ha format part en diverses formacions musicals de estils tant variats com música popular, el jazz tradicional i el clàssic.

escolta: Sonateta Aborígen I. (fragment) de Marcel Casellas

escolta: Sonateta Aborígen II. (fragment) de Marcel Casellas

escolta: Sonateta Aborígen III. (fragment) de Marcel Casellas

escolta: 5 exercicis d'estil: I. Flash (fragment) de Conrad Setó

escolta: 5 exercicis d'estil: II. Pulsió (fragment) de Conrad Setó

escolta: 5 exercicis d'estil: III. Deconstrucció (fragment) de Conrad Setó

escolta: 5 exercicis d'estil: IV. Mil·lènium (fragment) de Conrad Setó

escolta: 5 exercicis d'estil: V. Dansa de les 8 passes (fragment) de Conrad Setó

escolta: Lo Milloret. El contrapàs (fragment) de Perepau Ximenis

escolta: Controversies I. Ànecs contra oques. (fragment) de Ximo Caffarena

escolta: Ànecs contra oques II. Calma tensa (fragment) de Ximo Caffarena

 

escolta: Ànecs contra oques III. Tocatetes festives (fragment) de Ximo Caffarena

escolta: Triangle (fragment) de Xavier Batllés

escolta: Chorisset de Cantinela (fragment) de Sergi Sirvent

escolta: El bonsai de l'oncle (fragment) d'Eduard Iniesta

Enllaç a Bandcamp per escoltar el disc íntegre:

Visita el nostre facebook:

  • Facebook Social Icon
bottom of page